loading.gif
mobile-banner-bg

YEREL BASIN İLE KAHVALTILI PROGRAMDA BİRARAYA GELDİK

...
17 Ocak 2011 - Pazartesi

Yerel Basın Toplantısı

Bölgemizde faaliyet gösteren yerel medya mensupları ile sağlıklı ilişkiler kurmak iletişim kanallarını açık tutmak 2010 yılı içerisinde Akpartimizin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan iktidarımızın ve belediyemizin icraatlarından yerel medyamızı ve insanlarımızı bilgilendirmek amaçlı toplantımız bölgemizde faaliyet gösteren 20 yerel medya grubunun katılımı ile gerçekleştirildi.

 Küçükköy’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıyaİlçe Başkanımız Av.İsmail Ergüneş, Siyasi Hukuk İşler Başkanı Av.İlhan Soylu,Teşkilatlanma Başkanı Davut Canbazlar, Seçim İşleri Başkanı Av.Murat Durukan,Tanıtım Medya Başkanı Ömer Karabük, Kadın Kolları Başkanı Zekiye Çapan, GençlikKolları Başkanı Eray Karadeniz ve çok sayıdabasın mensubu katıldı.

 Toplantıda konuşan Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Av.İsmail Ergüneş, ilçede yaptıkları faaliyetleri anlattı ve gelecekte kiprojelerinden bahsetti.İlçe başkanımızkonuşmasında şunları söyledi:

 ‘Gaziosmanpaşa’daSağlık Ocağı Sorununu Kaldırdık

 “Gaziosmanpaşa’nın eksiklerini tespit ettik. 23 tane sağlıkocağına ihtiyaç vardı. Öncelikle sağlık ocağı olmayan mahallere getirdik. Dahasonra da her 20.000 nüfusa bir tane düşecek şekilde sağlık ocağı yaptık, bununyanında bir tane de fazladan yaptık. Gaziosmanpaşa’da sağlık ocağı olmayanhiçbir mahalle yok. 2 tane semt polikliniği var. Bizim 1. derecede sağlıkhizmetleri alma konusunda Gaziosmanpaşa’da alt yapı sorunumuz ortadan kalkmışoldu. Bu belirlenen strateji ve hedef doğrultusunda gerçekleşmişoldu.”

 ‘Aile HekimleriProblemsiz Çalışıyor’

 “Aile hekimliği geçiş sistemi konusunda da bir sıkıntımızkalmadı. Çünkü aile hekimleri sağlık ocaklarının hazır olduğu Gaziosmanpaşa’yıtercih etti. 126 aile hekim şu an ilçemizde hiçbir eksiğimiz olmadanhizmetlerini veriyorlar.”

 ‘İlçemiz SağlıkÜssü Olacak’

 ‘300 Yataklı DevletHastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Fizik ve RehabilitasyonMerkezi’

2023 hedefleri içinde Gaziosmanpaşa’yı sağlık üssü halinegetirmek istiyoruz. Birinci etapta sağlık ocağı sorununu ortadan kaldırdık.İkincisi 300 yataklı devlet hastanemiz var karayolları mahallesinde. Haziran ayıiçerisinde hastane Gaziosmanpaşa’mıza kazandırılacak. Vatandaş sağlık hizmetiniburada alacak. Üçüncü olarak İstanbul’da 5 tane ağız ve diş sağlığı hastanesinivar. Biz ilçemize altıncısını getirdik. Kazım Karabekir mahallemizde hizmetegirmiştir. Fizik ve rehabilitasyon merkezini Gaziosmanpaşa’ya getiriyoruz.İnşallah projesi önümüzdeki günlerde yapılacak ve hizmete girecek. Gaziosmanpaşasağlık tesisleri ve hizmetleriyle bir üs ilçe olarak anılacak.”

‘Okulları YenidenYaptık Derslik Sayımız Arttı’

“Okullarımıza depreme dayanaklı güçlendirme yerine, yıkıpyerine yenisini yaparak daha güvenli fiziki eğitim mekanlarına kavuşturmakistedik. 5 tane okulumuzu yıktık, derslik sayısı artmış bir şekilde yapımçalışmalarına başlandı ve devam ediyor. Bu 5 okul 9 okul demektir. Çünkü 110derslik sayısı, 200’ün üstüne çıkacak ve 4 okul daha kazandırmış olacağız. 2011içinde çalışmalarımız devam edecek.”

 ‘Çıraklık EğitimMerkezi’

 Çıraklık eğitim merkezimiz var. Milli Eğitim Bakanlığındankaynağını aktardık. Çocuklarımızı mesleki anlamda yetenek ve donanımları artmasıiçin bu çıraklık eğitim merkezini de ilçemize kazandıracağız.

 ‘Başkandan MüjdeliHaber: 2 Tane Spor Kompleksi’

 “2 tane müjdeli haberimiz var. Kemalşeker bulvarında 8dönümlük belediyemizin tahsis ettiği yere yüzme havuzlu bir spor kompleksigetiriyoruz. Bir spor salonumuz da Küçükköy stadımızın karşısındaki boş alanayapılıyor. Oraya da çok güzel bir spor kompleksi getireceğiz. Hem merkezin hemKüçükköy’ün ihtiyaçlarını görecek.”

 ‘TRT BinasıYapılacak’

“TRT projemiz var. Başbakanımız onay verdi. Karadenizmahallesinde Kiptaş’ın bulunduğu yere TRT binası gelecek. TRT İstanbulyayınlarını Gaziosmanpaşa’dan yapacak. 64 katlı, içinde stüdyolar ve çekimalanları bulunan bir yer olacak.

Konuşmasınınardından gazetecilerin sorularını da içtenlikle yanıtlayan Ergüneş, bir soruüzerine Sarıgöl’de yapılacak konutlardan da bahsetti. Ergüneş projede kimseninmağdur olmayacağını belirterek “ O bölgede oturan insanlarımız hiçbir şekildezarar görmeyecekler.” dedi.