loading.gif
mobile-banner-bg

MİLLETİ DEVLETE EGEMEN KILMAK

...
12 Ağustos 2009 - Çarşamba

MİLLETİ DEVLETE EGEMEN KILMAK

Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş ile Gaziosmanpaşa’yı ve seçimlerden sonraki siyasetin geleceği hakkında bir söyleşi yaptık. İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş seçim sonuç analizini yaparken dahi samimiydi.

 

 

Şükrü Demir: Yeni bir seçimden çıktık ve genele baktığımızda AK Parti iyi bir sonuç aldı. Türkiye’de ki yerel seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Av. İsmail ERGÜNEŞ: 29 Mart Yerel Seçimlerinde, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir partiye karşı inanılmaz bir bloklaşma sergilenmiş; bu gayretler büyük bir medya desteği ile de birleştirilerek, seçimler demokratik bir yarıştan ziyade adeta düşmanı imha etmeye yönelik bir kampanyaya dönüştürülmüştür. Yine bu seçimlerde eşi benzeri görülmemiş şekilde, kazanmak adına makyavelist bir anlayışla her türlü ahlaki ilke yerle yeksan edilmiş, hiçbir katkısı ve dahli olmadığı halde krizin sorumlusunu Ak partiymiş gibi gösterilmiş, iftira ve karalamalarla seçim kampanyası yürütülmüştür. Seçimden önce de işaret ettiğimiz gibi bu kirli oyunun asıl amacı; bu yerel seçimlerde Ak Partiden olabildiğince oy tırtıklayarak, parti oylarımızı aşağıya çekerek yıpratmak, yıpranan partiyi erken seçime zorlamak ve yapılacak ilk erken genel seçimde Ak Parti dışındaki partilerden oluşturulacak bir koalisyon hükümeti kurmaktı. Bu kirli oyunla, Türkiye dış müdahalelere açık bir hale getirilecek ve derin ellerin elleri tekrar güçlendirilecekti. Amaç ve oyun buydu. Tüm bu çabalara ve kirli oyunlara, dünyanın ekonomik krizine, 7 yıllık iktidar yıpratıcılığına rağmen, AK Parti girdiği dördüncü seçimden de açık ara galip çıkmıştır. Bu seçimle Ak Parti’nin toplumsal merkeze oturduğu ve TÜRKİYE’NİN partisi olduğu gerçeği de tekrar teyit edilmiştir. İl genel Seçim sonuçlarına baktığınızda 81 vilayetin tamamından milletvekili çıkartır durumda olduğumuz da bunun kanıtıdır.

 

Şükrü Demir: Gelelim ilçemize Gaziosmanpaşa’daki yerel seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Av. İsmail ERGÜNEŞ: Yerelde seçim sonuçlarını rakamsal olarak değerlendirdiğimizde, Gaziosmanpaşa’da almış olduğumuz sonuç İstanbul ve Türkiye ortalamasının üzerindedir. Yine Ak Parti olarak yerelde muhalefetin toplamından bile daha fazla bir oy aldık. En yakın siyasi parti ile aramızda ki oy oran farkı %100’dür. Bu yerel seçim sonuçları teşkilatımız açısından bakıldığında da bir başarıdır. Lakin bu başarı bizi rehavete kaptırmamıştır ve kaptırmayacaktır. Seçimin hemen ardından teşkilatımızdan mahalle mahalle seçim sonuç değerlendirme raporlarını aldık. Seçim sonuçlarını yapmış olduğumuz koordinasyon toplantıları ile analiz ettik. Bu değerlendirmeler sonucunda partimize sandıktan ölçülü bir uyarı çıktığı sonucuna vardık. Biz bu uyarıları dikkate alarak hemen bunun gereğini yapmak noktasında teşkilat olarak kararlarımızı aldık ve hemen uygulamaya koyduk.

 

Şükrü Demir: Yerel Seçim sonuçlarında AK Partinin genelde ve yerelde oy oranının biraz düştüğü görülüyor. Bunun sebebi nedir? Tedbir alıyor musunuz?

 

Av. İsmail ERGÜNEŞ: Biz az önce de ifade ettiğim gibi kazanmak için bloklaşmış ve bunun için de her şeyi mubah sayan her türlü karalama ve çamur atmayı ilke edinmiş son derece kirli bir kampanya ile karşı karşıyaydık. Buna rağmen bir kaç puanlık oy kaybı makul seviyededir. Ancak biz 2011 Seçimlerine hazırlanırken milletin bize yapmış olduğu ölçülü uyarıyı dikkate alarak kendimizi sorguluyoruz. Nerede hata yaptık kusurumuz nedir bunları irdeliyoruz. Bütün bunlara rağmen kusuru dışarıda değil, kendimizde arıyoruz. %55’in oyunu nasıl alacağız bunu düşünüyoruz. Bizler milletin en ufak bir gönül koyması karşısında bile ürperecek ve gereğini yapacak bir siyasi ahlakın mensuplarıyız. Biz yerelde de iktidar olan parti olarak vicdanını doğru yapılandırmış tüm kişilerin samimi, adaleti ve hakkaniyeti elden bırakmadan yaptığı ve yapacağı eleştiri ve özeleştirileri açığız. Bundan sonrada tekliflerin en güzeline uyacağız ve buna talibiz.

 

Şükrü Demir: Ak Partinin diğer siyasi partilerden farkı nedir?

 

Av. İsmail ERGÜNEŞ: Siyasi partilerde farkı, temel aldıkları eksen ve hedeflerine bakarak görebilirsiniz. Ak Partinin ana unsuru ve ekseni millettir. Ak Parti milletin ta kendisidir. Ak Parti, milleti dert edinmiş, milletten güç alan, millete dayanan bir partidir. Tuzu kuru elitlerin, seçkin zümrelerin güç odaklarının partisi değildir Ak Parti, kimsesizlerin ve bugüne kadar çevre diyerek merkezden uzaklaştırılan sessiz çoğunluğun sesidir soluğudur, feryadıdır. Yine 7 yıllık iktidar tecrübesi de göstermiştir ki yine Ak parti, bürokratik, medyatik ve tüccar elitlerin, ehlileştirip hizaya soktuğu bir siyasi partide değildir. Ak parti, milletin bağrından çıkmış bir partidir. Bugüne kadar da orada kalarak, milletin vermiş olduğu emaneti sahiplenerek, onu baş tacı yaparak ve millete çalım atmadan ve ona ihanet etmeden siyaset yapmış ve bunu pratiğinde de göstermiş bir partidir. Ak Partinin hiçbir zaman gizli gündemi ve gizli ajandası olmamıştır.

       Ak Parti’nin tek bir hedefi ve tekbir amacı vardır. Oda, bu milletin hak etmiş olduğu özgürlüğü, hak etmiş olduğu adaleti ve hak etmiş olduğu kalkınmayı bu millete sağlamaktır. Biz, devleti, milletin emrinde, onun huzur ve mutluluğunu sağlamakla ödevli bir mekanizma olarak görüyoruz. AMACIMIZ ve hedefimiz “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini duvarlarda asılı bir cümle olmaktan çıkarıp devlet yönetiminin tam merkezine oturtmak ve MİLLETİ DEVLETE EGEMEN KILMAKTIR. İşte Ak partiyi diğerlerinden farklı kılan da budur.

 

Şükrü Demir: Siyasi pratikten örnek vermeniz mümkün mü?

 

Av. İsmail ERGÜNEŞ: Bakın biz kurulduğumuz gün ne diyorsak, bugün de aynı şeyleri söylüyor ve onlara sahip çıkıyoruz. Zamana, mekana, kişiye ve güce göre söylemde bulunmuyoruz. Kurulduğumuz gün biz güçlünün yanında değil, haklının yanında, zalimin yanında değil , mazlumun yanında olacağız dedik. Beş milyon nüfuslu İsrailin, Filistin’de ve Gazze’de  kadın  yaşlı, bebe demeden 1200 sivil ve masum insanı katletmesine, 5000 insanın yaralanmasına ve sakatlanmasına sebep olan İsrailin zulmüne dünyada tek bir lider  ve tek bir parti  baş kaldırmıştır.Dünyada bu zulme baş kaldıran mazlumları ayağa kaldırıp zalimleri diz çöktüren tek lider, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sn. Recep Tayip ERDOĞAN’ tek bir parti ise AK PARTİDİR. Bu yakın geçmişteki yaşadığımız en önemli siyasi pratiktir.

 

Şükrü Demir: Normal şartlarda 2011de milletvekili seçimleri olacak. Şimdiden seçim startı verilecek mi? Teşkilat olarak hazırlık yapıyor musunuz?

 

Av. İsmail ERGÜNEŞ: Ak Parti olarak, 2002’den itibaren girmiş olduğumuz 4 seçimde şu gerçeği çok iyi gördük. Millet ahde vefalıdır. Millet, kendisine sahip çıkana sahip çıkmaktadır. 2001 yılının 14 Ağustosunda kurulan Ak Partiye, Millet inanmış ve güvenmiştir. Biz Milletin hayallerini ve beklentilerini kendi hayallerimiz ve beklentilerimiz olarak gördük. 2011 Genel seçimlerini, Cumhuriyet tarihimizin en zorlu seçimi olarak görüyoruz. Çünkü parti olarak sadece topluma karşı değil, tarihe karşı da sorumlu olduğumuzu biliyoruz. AK Parti'nin varlığının, demokrasinin korunması ve kollanması noktasında bir güvence olduğunu da biliyoruz.Ana Kadememizle,Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla aldığımız sorumluluğun farkındayız. Teşkilat olarak  hayal edilebilenin ötesinde başarılara imza attık ancak bunlarla yetinmiyor ve hayal ettiklerimizi gerçekleştirebilmek için daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Gündelik sıkıntıları ve nefsi davranışları bir kenara bırakarak hareket edeceğiz. Birbirimize kenetlenerek çalışacağız. Genel Başkanımız Sn. Recep Tayip Erdoğan’ın Gaziosmanpaşa için koymuş olduğu %60 oy hedefi için bütün kademelerimizle  aynı duyarlılık, samimiyet ve anlayışla çalışacağız.

 

Şükrü Demir: Son olarak söylemek istedikleriniz.

 

Av. İsmail ERGÜNEŞ: 29 Mart yerel seçimlerinde Ana kadememe, kadın kollarıma, gençlik kollarıma, mahalle başkanlarıma ve  yönetimlerime, sandık başında duran müşahitlerime , seçilen ve seçilemeyen Meclis üyelerime, aday adaylarına, teşkilatımızda daha önce görev yapmış ilçe başkanlarından  Belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve teşkilat mensuplarına  ezcümle tüm ak parti gönüllülerine, gecesini gündüzüne katarak çalıştıkları, haftalarca aile fertlerinin yüzünü göremeden koşuşturdukları,eşinden işinden ve aşından fedakarlık ve feragat ederek  bu millete ve tarihe karşı büyük sorumluluklarını yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca, Yerel de yeniden emaneti bize teslim eden, bize teveccüh ederek,  bu burçlara yeniden AK Parti bayrağını diktiren Gaziosmanpaşa’mızın basiretli ve ferasetli güzel insanlarına da sonsuz şükranlarımla  sunuyorum. HERŞEY GAZİOSMANPAŞA İÇİN HERŞEY TÜRKİYE İÇİN DİYOR, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Röportaj: Şükrü DEMİR