loading.gif
mobile-banner-bg

KADIN KOLLARI BAŞKANIMIZIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

...
08 Mart 2013 - Cuma

KADIN KOLLARI BAŞKANIMIZIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

     Dünya kadınlar günü olarak tanımladığımız gün 8 Mart 1857 tarihinde Amerikanın'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. Hazin bir hikayesi olan bugünün Birleşmiş milletlerin 16 ARALIK 1977 tarihinde 8 martı dünya kadınlar günü olarak resmi olarak ilan etmesiyle Dünya da Kutlanılmaya ve anılmaya başlanılmıştır.Ülkemizde ise 1921 den bu yana çeşitli programlar ile anılmaktadır.

Partimiz iktidarında ,Kadınlarımız  Bilimden ,sanata ,eğitimden ve  ticarete kadar yaşamın her alanında etkin olan ve başarılı çalışmalarıyla geleceği de biçimlendiren kadınlarınızın Siyasetin ve toplumunun geleceğini belirlemesinde ve gelişmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.Dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan AK parti teşkilatları Kadınlarımızı sosyal kimlikten siyasal kimliğe sokarak toplumla ve kendileri ile ilgili doğru kararlar almaya teşvik etmiştir.

Siyaseti kadınsız düşünmek ,hayatı yarım algılamaktır’’.

Daha fazla kadının siyasette kalması için elimizden geleni yapıyoruz,Kadın üzerinden siyaset yapılmasına ve kadınların oy deposu olarak görülmesine karşı çıkıyoruz.Kadın kollarımız Türkiye de örgütlüdür.Siyasete kadınlarımız mutlaka girmeleridir.Bir Kadının ölümü tüm insanlığın ölümüdür diyen bir başbakanın ekibiyiz bizler..

Kadınlarımız,Gençlerimiz,Eli Öpülesi yaşlılarımız ,Çoçuklarımız için daha demoktarik bir ülke için,barışcı değerlerin gelmesi için,savaşsız sömürgecisiz bir dünya için,toplumsal sorunlarına çözüm üreten bir ülke için,Temiz siyaset ve Kadın hakkını savunan bir ülke için Ak partide yorulmaya ,ter dökmeye ve emek harcamaya devam edeceğiz.

Tüm bayan kardeşlerimizin DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLUYORUM.

SELAM VE SAYGILARIMLA

 

MERVE ÇABUK