loading.gif
mobile-banner-bg

İSTANBUL'UN FETHİNİN 562'NCİ YILI YENİKAPI'DAKİ FETİH ŞÖLENİMİZ

...
30 Mayıs 2015 - Cumartesi

İSTANBUL'UN FETHİNİN 562'NCİ YILI YENİKAPI'DAKİ FETİH ŞÖLENİMİZ

İSTANBUL'UN FETHİNİN 562'NCİ YILI YENİKAPI'DAKİ FETİH ŞÖLENİMİZ 

İstanbul'un fethinin 562'nci yılı dolayısıyla Yenikapı'da Fetih Şöleni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da yaptığı konuşmada "Biz bunların Davos'tan başlayıp Mavi Marmara'ya uzanan karın ağrıların farkındayız. Buradan onlara sesleniyorum. Bizi asla ilk kıblemizden vazgeçiremeyeceksiniz. Bizi asla kardeşlerimizin yayında yer almaktan geri bırakamayacaksınız. Son ezan susmadan, son bayrak inmeden tütün son ocak sönmeden amacınıza ulaşmayacaksınız" dedi.

"Zulüm 1453'te başladı' diyen hainlere göz yummayacağız"

Ezanlarımıza söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. Bilesiniz ki 'Zulüm 1453'te başladı' diyen, 'Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı' diyen hainlere göz yummayacağız. İstanbul'u, kutsal emanetler başında kesintisiz Kur'an okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacağız. İstanbul'un yüreğinde 562 yıldır yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere asla meydanı bırakmayacağız. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz.
Fethin ne olduğunu daha iyi anlamak için tarihimize bakmak gerek. Fetih hicrettir. fetih Mekke'dir Fetih Kudüs'tür. Fetih Endülüs'tür. Fetih Semerkand, Buhara'dır. Fetih Selahattin Eyyubi'dir. Fetih Osman Gazi'dir, fetih hazırlıktır. Ve elbette fetih Fatih Sultan Mehmet'tir.
Fetih 1994'tür. Fatih'in mirasına hizmet etmektir. Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmaktır. Fetih 7 Haziran'dır. Yeni Türkiye yolunda bu dönüm noktasını başarı ile geçmektir. Fetih yeniden diriliş için bir olmaktır diri olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır.
Bu milletin kurumları olan imam hatip ve Kuran kurslarının kapısına kilit vuruyordu. Bu zillet dönemini hamd olsun milletimizin desteği ile bitirdik. Fetih nasıl bitmeyen bir süreç ise buna karşı mücadele de bitmeyecektir. İrademizde sarsıntı olmayacak eğer irademizde sarsıntı olursa o zaman zafer bizi sırtından atı verir. Türkiye güçlü olmak zorunda. Biz güçlü olacağız ki dünyadaki kardeşlerimize sahip çıkacağız. Nerede bir zulüm varsa ona karşı çıkıyoruz nerede bir mazlum varsa onun yanında oluyoruz. BM'de dünya beşten büyüktür diyorsak bu nedenle diyoruz. Programa ilçe Başkanımız Av.Şahin Pirdal ve Ak kadrolara olarak katılım sağladık.