loading.gif
mobile-banner-bg

İlçe Kadın Kolları Başkanımız Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97.yıldönüm Mesajı

...
18 Mart 2012 - Pazar

ÇANAKKALE ZAFERİ

Gaziosmanpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanımız  Merve ÇETİN ÇABUK  Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97.  yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Çanakkale Zaferi’nin bugünkü bağımsız ve özgür devletimizin kurulmasında büyük etkisi olduğunu kaydederek, “Tarih, geçmişle gelecekarasındaki köprüyü kuran, aslımızı, kültürümüzü en iyi şekilde anlamamızı sağlayan, doğru istikbal hazırlama idrakini edinmemize yardımcı olan en önemli unsurdur.”

“Tarihimiz büyük zaferlerle, başarılarla doludur. Ama Çanakkale’de Mehmetçiğin kanıyla yazdığı büyük kahramanlık destanı, Kurtuluş Savaşı’nın yolunu açtığı kadar, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden şahlanışının da abidesi olmuştur. Çanakkale Deniz Zaferi tarihin akışını köklü şekilde değiştirmiş, neticesi çok kesin, tarihe altın harflerle yazılmış, bugünkü bağımsız ve özgür devletimizin kurulmasında büyük etkisi olan fevkalade birzaferdir.” dedi.

“Tarihe unutulmaz bir iz bırakan Çanakkale Savaşları, hem Türkiye hem de dünya tarihi açısından inkâr edilemeyecek bir öneme sahiptir. Hiçbir cephe, Çanakkale gibi dünya tarihinin akışını değiştiren bir etkiye sebep olmamıştır.”

“ Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ifadesiyle “Biz Çanakkale ruhunu kendimize rehber edinmiş birmilletiz. Çanakkale Zaferimiz bizim millet mefküremizi artık sarsılmayacakşekilde çelik bir muhafazaya da kavuşturmuştur. Çanakkale’yi  ruhu ve bedeniyle yaşamış olan Gazi Mustafa Kemal’in;” Uzak memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar, burada dost bir Vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar, gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler. Ve de huzur içinde uyuyacaklardır. Bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”Dolayısıyla bu sözlerbizim binlerce yıllık Sevgi ve Hoşgörü medeniyetimizin ruhunu yansıtan sonderece anlamlı ifadelerdir.

                                                                                                  

18 MART ÇANAKKALEZAFERİMİZİN 97.YILINDA TÜM ŞEHİTLERİMİZİ SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ, RUHLARI ŞAD OLSUN..