loading.gif
mobile-banner-bg

İL GENÇLİK KOLLARI KONGREMİZDEYDİK

...
20 Şubat 2012 - Pazartesi

İL GENÇLİK KOLLARI KONGREMİZDEYDİK

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları'nın 3. Olağan Kongresi 19.02.2012 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Salonun almadığı partili gençler, Abdi İpekçi Spor Salonu çevresini de doldurdular. Gaziosmanpaşa İlçe Gençlik Kollarımız da üç bin kişiyle kongreye katılım yaptı.

Büyük coşku içinde geçen kongremize Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan telekonferans sistemiyle canlı olarak bağlandı.

Başbakanımız kongre salonunu dolduran on binlerce gence hitaben yaptığı konuşmada:

14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'yi milletin kurduğunu, harcını milletin kardığını, tuğlasını milletin döşediğini, kilimini milletin dokuduğunu, hamurunu milletin yoğurduğunu kaydetti.

Sözlerinin devamında: ‘’Biz hiçbir zaman AK Parti'nin politik kazanımını düşünerek basit siyasi hesaplarla hareket etmedik. Her zaman Türkiye'nin menfaatini, selametini düşünerek hareket ettik. 9 yıl boyunca milletten aldığımız güç ve yetkiyle milletin emanetine uzanan elleri elimizin tersiyle ittik, bundan sonra da böyle olacak. Her ne pahasına olursa olsun milletin emanetine sahip çıkmaya, milletin çıkarını her türlü siyasi hesabın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. 9 yıl içinde kirli senaryoları deşifre ettik, 9 yıl boyunca demokrasiye müdahale girişimlerini boşa çıkardık, 9 yıl boyunca çetelerle yılmadan, yıkılmadan mücadele ettik. Unutmayın, bugün Türkiye demokratikleşiyorsa, şeffaflaşıyorsa çetelerle, karanlık odaklarla terör örgütleriyle amansız bir mücadele veriliyorsa tamamen AK Parti iktidarının kararlı iradesinin cesaret ve azminin bir neticesidir.’’

     ''İşte onun için 'gençlik' diyoruz. İşte onun için en büyük yatırımı yeni nesillere, gençlere yapıyoruz. İyi eğitim almış, en modern altyapıya kavuşmuş, bilgi ve hikmetle donanmış bir gençlik için tüm imkanları seferber ediyoruz. Dünya ile rekabet edebilen, dünyayı yakından takip eden, meselelere sahip çıkan, bir ayağı bu topraklarda, diğer ayağı ile alemleri gezen bir gençlik tahayyül ettiğini belirterek, ''En önemlisi de milli, manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan, geleceğini geçmişinden aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz. Altını çiziyorum; modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum'' dedi.

   Başbakanımız : ‘’Kökü ezelde, dalı ebedde bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlikten bahsediyorum. Ben şu anda Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu'ndaki gençliği böyle bir gençlik olarak karşımda görüyorum. Türkiye'nin aydınlık gençliğini ve geleceğini bir daha selamlıyorum. AK Parti İstanbul gençliğini, sizin şahsınızda ülkemin tüm gençlerini muhabbetle selamlıyorum. İstanbul İl Gençlik Kollarının Kongresine başarılar diliyorum. Yeni görev alacak kardeşimize Allah yar ve yardımcısı olsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.'' Diyerek sözünü tamamladı.

İl Gençlik Kolları Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.