loading.gif
mobile-banner-bg

HALK BULUŞMALARININ 4. VE SON ETABINI GERÇEKLEŞTİRDİK

...
23 Şubat 2012 - Perşembe

Halk Meclisi 4

Halk buluşmaları programlarımızın 4. ve son etabı Fevzi Çakmak, Şemsipaşa ve Yeni mahalleleri sakinlerinin katılımlarıyla 20.02.2012 Pazartesi günü Eftelya Düğün Salonunda gerçekleşti.

Yerel taleplerini dile getiren mahalle sakinleri, istek ve önerilerini yerel yönetici muhataplarına iletme fırsatı buldu. 

Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanımız Sn. Av. İsmail Ergüneş ; Küçükköy ’ deki çıraklık eğitim merkezinin yıkılıp yeniden yapıldığını, 2009-2010 Eğitim öğretim döneminde 3 okulun( Mithatpaşa İlköğretim okulu, Kardelen Lisesi ve 23 Nisan İlköretim okulu) yıkılıp yeniden yapıldığını ,2010-2011 Eğitim öğretim döneminde 6 okulun yıkılarak yeniden yapıldığını (Hürriyet Mahallemizide Ülkü İlköğretim ve  Şükrü Yemenicioğlu, Karlıtepe  Mahallemizde Gaziosmanpaşa İlkölköğretim, Sarıgöl Mahellemizde  Bekir Sami Dedeoğlu İlköğretim okulları ile Karayolları Mahallemiz'de Selahattin Eyyübü İlköretim okulu ve  Emine Sabit Büyükbayrak İlköğretim okulu olmak üzere toplamda 6 okulun yıkııp yeniden yapıldığını )2011-2012 eğitim-öğrenim döneminde ise (Fevzi Çakmak'ta Alpaslan İlköretim okulu, Şemsipaşada, Cemal Gürsel İlköretim okulu, Bağlarbaşı Mahallesinde Dobruca İlköretim okulu, Yıldıztabya'da Yıltıztabya İlköğretim okulu, Barbaros Hayrettinpaşa Mahallemizde Barbaraso Hayrettinpaşa ilköretim okulu, Yeni Mahalle, Karadeniz ve diğer mahallelerimizle birlikte)  toplam 12 okulun yeniden yıkılıp depreme dayanıklı ve derslik sayısı artmış olarak Gaziosmanpaşa'lı hemşehrilerimizin hizmetine sunulacağını, sadece üç yılda Gaziosmanpaşada ki okullarımızın %60'nın yenileneceğini bunun bir rekor olduğunu, ilçemizin nufusu dikkate alınarak her 20 bin nufusa bir Aile Sağlığı Merkezi düşecek şekilde planlama yapılarak Gaziosmanpaşa'ya  gerekli olan 23 sağlık Ocağı yerine 24 tane SAĞLIK OCAĞI yapılarak ilk kademe sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımızın kendi mahallesinde almasının son 1 yıl içerisinde tamamlandığını, İl Özel İdaresinden almış olduğumuz kaynaklarla İstanbul'da 2 tane olan  Fizik Tedavi Hastanesinin 3. sünün Gaziosmanpaşa'ya getirildiğini ve 250 yataklı   Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanemizin yapımına Mevlana TEM kenarında başlandığını ve en kısa sürede bitirileceğini, Karayolları Mahallemizde bulunan 300 yataklı Devlet Hastanesinin  2012 yılının 2.yarısından sonra hizmete açılmasının planlandığını, 500 bin nufuslu ilçemizde Spor Komleksinin bulunmadığını bu yönde girişimlerde bulunularak ilçemize Kemal Şeker Bulvarı üzerine YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZLU SPOR KOMPLEKSİ yapılacağını ve İl Özel İdaresinden bu noktada kaynak aktarıldığını ve bu yıl içerisinde başlanacağını 2. Spor salonunun ise İBB kanalıyla Küçükköy Stadının karşısına yapılacağını ifade etti ve devamla verilen sözün  tutulduğu bir siyaset anlayışıyla hareket edildiğini,  HEDEFLERİNİN Gaziosmanpaşa’nın iSTANBUL'UN EN GELİŞMİŞ İLÇESİ yapmak olduğunu ifade etti.

Katılımcılar ise, toplantıdan çok memnun kaldıklarını, bu tür toplantıların çok faydalı olduğunu ve mutlaka sürekli halde devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bu programları gerçekleştiren İlçe Başkanımız Av. İsmail Ergüneş, katılımcılardan büyük destek ve teşekkür mesajları aldı.