loading.gif
mobile-banner-bg

GAZİ OSMAN PAŞA'YI VEFATININ 112.YILINDA ANIYORUZ..

...
04 Nisan 2012 - Çarşamba

AK PARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANIMIZ AV.İSMAİL ERGÜNEŞ GAZİ OSMAN PAŞANIN VEFATININ 112. YILI SEBEBİYLE BİR MESAJ YAYINLADI.

AK PARTİ GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANIMIZ AV.İSMAİL ERGÜNEŞ GAZİ OSMAN PAŞANIN VEFATININ 112. YILI SEBEBİYLE BİR MESAJ YAYINLADI

 “Türk ve dünya tarihinin en önemli komutanlarından biri olan Plevne Savaşı'nın komutanı Gazi Osman Paşa’yı, ölümünün 112. yılında saygı ve minnetle anıyoruz” Gazi Osman Paşa'nın, Rus ve Romanyalı askerlerden oluşan büyük ordunun Plevne'yi kuşatması sırasında 145 gün süren büyük bir savunma savaşı verdiği tarihimizce ve hepimiz tarafından bilinmektedir.1877-78 Osmanlı-Rus harbinde kahramanca mücadele veren ve tarihe adını Plevne Kahramanı olarak yazdıran Gazi Osman Paşa Anadolu’nun  yetiştirdiği önemli kahramanlardan biridir. Gazi Osman Paşa’nın Osmanlı- Rus Harbi savunmasındaki, eşsiz gayreti ve kahramanlıkları kendisinin tüm dünyada şan ve şerefle tanınmasına vesile olmuş bu harpte göstermiş olduğu Plevne savunması ile dünya harp tarihindeki şanlı yerini almıştır. Gazi Osman Paşa’nın Plevne önünde göstermiş olduğu kahraman vatan savunması Türk Milletinin zihninden silinmemiş aynı eşsiz kahramanlıklar Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında da gösterilmiştir. Türk Milletinin tarihi bu eşsiz kahramanlıklarla doludur. Bugün de gençlerimiz, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu kahramanlık destanlarını iyi öğrenmeli ve vatan sevgisinin bilincine varmalıdır. Gazi Osman Paşa, Osmanlı'nın onurlu bir duruşa en fazla ihtiyaç duyduğu dönemde bu millete moral vermiştir.

Gazi Osman Paşa’nın Plevne Savaşı'nda Rus ve Romanyalı askerlerden oluşan büyük ordunun Plevne'yi kuşatması sırasında yaklaşık 5 ay süren ve tüm dünyanın askerlik uzmanlarını şaşırtan büyük bir savunma yapmasının dünya harp tarihîne yeni prensipler getirdiği,Yaptığı savunma birçok ülkede askerî okullarda 'askerî strateji' dersi olarak okutuluyor. Türk tarihinin her sayfası kahramanlıklarla doludur. Bu topraklar bundan sonra da elimizde kalsın istiyorsak, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak istiyorsak, bu kahramanları yeni nesle iyi anlatmalıyız. Yaptığı kahramanca savunma ile düşmanın bile takdirini toplayan Gazi Osman Paşa temiz ahlakı, kahramanlığı ve devlete bağlılığı ile günümüze kadar hep sevgiyle anılmıştır. Bu sevginin tezahürü olarak  caddelere, sokaklara üniversitelere ve en önemlisi İLÇEMİZE Gazi Osman Paşa’nın adı verilmiştir. Bizlerde GAZİOSMANPAŞA’lılar olarak adına destanlar ve marşlar yazılan Gazi Osman Paşamızı ölümünün 112. yılında bir kere daha gururla anmak, hatırlamak mutluluk vericidir. Bu duygularla; Plevne Kahramanımız Gazi Osman Paşayı vefatının 112. yılında rahmetle annıyor saygılarımı sunuyorum…….

 

 

 

Av.İsmail ERGÜNEŞ

Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı