loading.gif
mobile-banner-bg

ÇALIŞMA BAKANIMIZ İLÇEMİZDE

...
05 Şubat 2011 - Cumartesi

Kanaat Önderleri ile yemek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Bölge Milletvekilimiz Prof. Dr. Ömer DİNÇER İlçe başkanlığımızın organize ettiği programa konuşmacı olarak katıldı. Program mahallerimizde sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, cami imamları, öğretmenler, muhtarlar, iş adamları, esnaflar, yerel basın, okul aile birlikleri gibi toplumumuzun kanaat önderlerinin katılımı ile gerçekleşti. Misafirlerimizin arasında İstesob Başkanı ve Tesk Başkan vekili Sn.Faik YILMAZ, Küçükköy  Şoförler odası başkanı Mustafa UZUN, G.O.paşa Marangozlar odası başkanı Ziya ÖZEL G.O.Paşa esnaf ve kefalet odası başkanı Fahri DÖNMEZ bölgemizin tanınmış iş adamları Nurettin NEBATİ, Yüksel ÖZYURT , Saim ÖZTÜRK, İsmail SEZER,Ahmet can, yerel basından Eşref KÜÇÜKATEŞ,Şükrü DEMİR, Murat AYDIN, Ali Şükrü KARA, Yaşar TEBER, Necla TEBER, Mehmet GÜLNAHAR, muhtarlarımızdan Hasan KOŞAR, Ahmet MERT, Ünal BASIN, İsmail KORKMAZ, Orhan SÖNMEZTÜRK, Halil USTA, Halim ÖZKE, Şerif YILDIRIM, Resul UĞURLU, Zekeriye ÇAKIR, Mustafa FURUNCU, Mecit UÇUCU, Recep SAKİN, Murat ANADOL, Kadir ULUDAĞ ve  ismini burada saymakla bitiremediğimiz değerli misafirlerimiz ve kanaat önderlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

               

    İlçe başkanımızın açılış konuşması ile başlayan toplantımız İlçe Başkanımız Sn.Av.İsmail ERGÜNEŞ “ Bugün burada toplanmamızın mahiyeti siz değerli katılımcıların soru, görüş ve önerilerini alıp toplumun nabzını ölçmek kamuoyunun beklentilerini ve algısını görmek bu doğrultuda gerekli olan çalışmaları ve düzenlemeleri yapmak insanlarımızın daha iyi bir hizmete sahip olmasını sağlamaktır. Akparti olarak her zaman insanlarımızın beklernti ve algılarına , değerlerine, görüşlerine önem verdik bundan sonrada önem vermeye devam edeceğiz. İlçe başkanlığı olarak Akpartimizin bu düsturunu gerçekleştirmek üzere siz değerli Gaziosmanpaşanın kanaat önderleri ile bir araya gelelim hükümetimizin çalışmaları ile alakalı ilk elden bilgileri alalım dilek ve taleplerinizi ilk elden iletelim dedik ve toplandık toplantımızın hayırlara vesile olmasını diler  katılımcılara tekrardan teşekkürlerimi belirterek saygılarımı sunarım.” Diyerek konuşmasına tamamladı. Programa katılan misafirlerimiz görüş dilek öneri ve sorularını bakanımıza ilettikten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Bölge Milletvekilimiz Prof.Dr.Ömer DİNÇER sorulara tek tek cevap vererek gündemdeki konular ile alakalı bilgilendirmelerde bulundu. Sn. Bakanımız konuşmasında

“Sendikalar Ankara’da bir protesto eylemi gerçekleştiriyorlar. Gerekçeleri işçilerin sürgün edildiğini öne sürmekteler. Halbuki böyle bir şey söz konusu değil Hak-iş sendikası bizim düzenlememizi desteklemekte. Biz e kayıt nüfus sistemi ile belediye gelirleri düşen kurumların işçilerine maaşlarını verememesinden doğan sorunu giderme insanlarımızın mağduriyetini gidermek amacı ile düzenlemeyi yapmaktayız. Bu düzenleme ile aynı ilde, aynı beldede ki kurumlarda ihtiyaç fazlası olan işçilerin aynı bölgedeki işçi noktalığı bulunan kurumlara hiçbir hakları zayi olmadan aynı güvencelerle kurum değiştirmelerini ve böylelikle maaşlarını düzenli olarak almalarını sağlayan bir düzenlemedir, yeniliktir. Burada sendikalar arasındaki sorun kurum değiştirecek olan işçilerin be değişiklikle beraber sendika üyelik değişikliği yapacak olmasıdır ki buda onların gelirinin düşmesine sebep olacaktır. Mesele bu iken meseleyi işçi sürgünüymüş gibi göstermeleri kurumsal etik sınırlarını zorlamaktır.” Diyerek konuşmasını tamamladı.