loading.gif
mobile-banner-bg

BAŞKANLAR HALKIN İÇİNDE...

...
10 Temmuz 2010 - Cumartesi

Kazımkarabekir, Mevlana

İlçe Başkanımız Sn. Av. İsmail ERGÜNEŞ ve Belediye Başkanımız S.Dr. Erhan EROL Mahallelerimizde vatandaşlarımızla buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kazımkarabekir ve Mevlana Mahallesinin sakinleri ile Gonca Düğün salonunda bir araya geldik. Mahalle sakinlerinin görüş öneri ve taleplerini alan başkanlarımız insanlarımızla tek tek ilgilenip onların görüşleri ile alakalı değerlendirmede bulunup talepleri ile alakalı olarak ta sorunun giderilmesi noktasında gerekli çalışmaların yapılması noktasında talimatlarını verip notlarını aldılar.

İlçe Başkanımız Av. İsmail Ergüneş,Gaziosmanpaşa’nın geleceğinin planlandığını ve bu kapsamda bu uyumlu çalışmalarla ilçenin eğitimde, sağlıkta yakın bir gelecekte bir sorununun  kalmayacağını ifade etti. İlçe Başkanımız Ak Partili Belediyelerin bir marka olduğunu belirtti. İlçede 2010 yılı sonuna kadar her 20.000 nüfusa bir sağlık ocağı düşecek şekilde planlamaların yapıldığını ve bu yıl sonuna kadar da 9 adet sağlık ocağının Gaziosmanpaşalıların hizmetine sunulacağını ifade etti. Öncelikle planlamanın hiç sağlık ocağı bulunmayan mahallelerden başlandığını ve bu kapsamda Fevzi Çakmak Mahallesinde sağlık ocağı inşaatının bittiğini, Sarıgöl Mahallesine bir semt polikliniğinin Sağlık Bakanlığımızca açıldığını ve yine bu sene sonuna kadar da bir sağlık ocağının yine bu mahalleye kazandırılacağını, Barbaros Hayretinpaşa Mahallesine semt polikliniğinin yanında ayrıca iki sağlık ocağı daha kazandırılacağını,Karadeniz Mahallesine 2010 yılı sonuna kadar 3 tane daha sağlık ocağı açılarak bu sayının 4’e çıkarılacağını, Yenidoğan Sağlık ocağının hizmete girdiğini ve yine Yeni Mahalle de Rahime Başaran Sağlık Ocağının açılarak vatandaşlarımıza hizmet verdiğini,belirtti.

İlçe Başkanımız 300 yataklı Karayollları Devlet Hastanesinin de 2011 yılı sonuna kadar yetiştirilmeye çalışıldığını,artık bu devlet hastanesinin yapımı ile birlikte Gaziosmanpaşalıların diğer ilçelere ve hastanelere gitmeyeceğini ve sağlık hizmetlerinin tamamının ilçemizde karşılanacağını ifade etti.

İlçe Başkanımız ayrıca eğitim alanında da Gaziosmanpaşa’da yine ilklerin yaşandığını ve 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında ilçe de bir yıl içerisinde 9 adet okulun yıkılıp depreme dayanıklı bir şekilde ve derslik sayısı artmış olarak yapılacağını söyleyen İlçe başkanımız,bu kapsamda, Hürriyet Mahallesindeki iki okulun, Bağlarbaşı Mahallesindeki bir okulun, Sarıgöldeki bir okulun, Yeni Mahalledeki bir okulun, Karayollarındaki bir okulun Yıldıztabyadaki bir okulun, Şemsipaşadaki bir okulun ve yine Karlıtepedeki bir okulun yıkılarak yeniden derslik sayısı artmış olarak ve depreme dayanıklı bir şekilde inşa edileceğini belirtti. Böylelikie çocuklarımızın daha güvenli okullarda eğitim alacağını söyledi.Bu eğitim öğretim yılı başındada Kardelen Lisesi, Mithatpaşa ilköğretim okulu ve 23 Nisan ilköğretim okullarının da açılacağını belirti. İlçe Başkanımız ayrıca Belediyemizin yer tahsisi yaparak ilçeye İl Özel İdaresi kanalıyla bir Spor komleksi kazandıracağı müjdesini de verdi.

 Vatandaşlarımız bu tür toplantıların tekrarlanmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek. Bu imkanı verdiklerinden dolayı başkanlarımıza teşekkür ettiler.